Aino Areenalle Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Järvenpäässä vuonna 2021 toimintansa aloittaneelle Aino Areenalle Avainlippu-tunnuksen. Tunnus on osoitus Suomessa tuotetusta ja Suomessa työllistävästä palvelusta. Aino Areena on ainutlaatuinen puurakenteinen monitoimiareena, joka tarjoaa erilaisille yritys-, messu-, urheilu- ja musiikkitapahtumille monipuolisesti muuntautuvat tilat yli 3000 osallistujalle.

Aino Areenalle nyt myönnetyn Avainlippu-merkin saamisen ensisijaisena kriteerinä on aina se, että tuotteen on oltava valmistettu tai palvelun tuotettu Suomessa. Lisäksi suomalaisten kustannusten osuus palvelun omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen, on oltava vähintään 50 prosenttia. Yrityksellä on myös oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin tulee sijaita Suomessa.

Kotimaisuus ja vastuullisuus ovat meille kunnia asia, josta olemme ylpeitä. Avainlippu-merkki on suomalaisten hyvin tuntema ja sen avulla voimmekin viestiä tästä tehokkaasti asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme. Tämä on tärkeää, sillä uskomme myös heidän arvostavan nyt saamaamme tunnustusta, kertoo Aino Areenan hallituksen puheenjohtaja Erkki Siltala.

Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan käytännössä kaikki kotimaiset yrityspäättäjät ja kuluttajat tuntevat Avainlipun. Tämän lisäksi iso osa (75%) on sitä mieltä, että Avainlippu vaikuttaa ostopäätöksiin positiivisesti ja noin puolet suomalaisista yhdistää Avainlippu-merkkiin vastuullisuuden.

Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentu toteaa, että kotimaisen palvelun hankinta koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja vastuullisena arvovalintana, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.

– Kuluttajat liittävät Avainlippuun positiivisia mielikuvia kotimaisuudesta, luotettavuudesta, turvallisuudesta, vastuullisuudesta sekä työllistävyydestä. Avainlipun kautta yritykset voivat viestiä tärkeistä arvoista asiakkaille ja muille sidosryhmilleen. 92% Avainlippua kantavista yrityksistä sanookin, että merkki tukee tuotteiden ja palveluiden myyntiä, Mentu kertoo.

Lisätietoja antavat:

Alina Kaivoluoto
markkinointipäällikkö
Aino Areena
044 298 6722
alina@ainoareena.fi

Reetta Mentu
markkinointipäällikkö
Suomalaisen Työn Liitto
050 561 5030
reetta.mentu@suomalainentyo.fi

———————————————–

Aino Areena
Maamiehenkatu 14, 04400 Järvenpää
www.ainoareena.fi

Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Tehtävämme on kannustaa valitsemaan työtä Suomeen.

www.suomalainentyo.fi/yrityksille/avainlippu/