Aino Areenan tarina

Aino Areenan tarina

Ratsastuskeskus Ainon rakentaminen aloitettiin keväällä 2014 saneeraamalla kulttuurihistoriallisen Navetanmäen alueen rakennukset niiden alkuperäistä rakennustyyliä kunnioittaen, vastaamaan nykyaikaisen ratsastuskeskuksen tarpeita. Nimeksi valittiin “Ratsastuskeskus Aino”, korostamaan paikan kulttuurihistoriallista sijaintia sekä kunnioittamaan Jean Sibeliuksen vaimon Ainon ja heidän kotinsa Ainolan perintöä.

Vuosien saatossa Ainon menestystarina on kasvanut ja nyt ratsastuskeskus on muuntautunut monitoimiareenaksi, joka avasi ovensa syyskuussa 2021. Suomen kiinnostavin kohtaamispaikka ja tapahtumakeskus hyödyntää alueen keskeistä sijaintia pääkaupunkiseudun kyljessä ja jossa urheilun lisäksi on myös tilaa kulttuuri-, viihde- ja yritystapahtumille. Areenan vetovoima ja tunnelma houkuttelevat maamme huippuartistit esiintymään ja yritykset toteuttamaan ikimuistoisia tapahtumia.

Aino Areenan matka Navetanmäestä huippuluokan tapahtumakeskukseksi on tehty paikallista historiaa ja arvoja kunnioittaen ja niistä ammentaen. Aino Areenan visiona on tarjota elämyksiä myös tuleville sukupolville ja siksi keskus on rakennettu alusta lähtien vastuullisuuden ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Minimoimme toimintamme hiilijalanjäljen hyödyntämällä uusiutuvaa energiaa tehokkaasti maalämmön ja areenan katolla olevien 120 kWh tuottavien aurinkopaneelien avulla.

Näin Ainossa jatkuvat perinteet modernilla tavalla.