Q & A eli kysymyksiä ja vastauksia

Aino Areenan tavoitteena on olla Suomen turvallisin ja vastuullisin kohtaamispaikka.

Vastuullisuus, turvallisuus sekä terveysturvallisuus on huomioitu niin tilojen fyysisessä suunnittelussa, pintaratkaisuissa, kuin ihmisten kulussa ja logistiikassakin.

Tervetuloa rakentamaan parempaa huomista kanssamme!

 • Naapurusto & asukkaat

  Aino Areena elävöittää ja tuo kaivattuja kulttuuripalveluita Järvenpään vetovoimaseen ja yhä kasvavaan Ainolan kaupunginosaan.

  Miten huolehdimme naapuruston rauhasta tapahtumien ja keikkojen aikana?

  Kulkureitit saapumiselle ja poistumiselle rajataan ja merkitään tarkasti. Alue tullaan aitaamaan. Naapureita tiedotetaan tulevista keikkapäivistä ja alueen siisteyteen ja järjestyksenvalvontaan tullaan kiinnittämään erityistä huomiota.

  Musiikin äänitaso on desibelimitattu jo rakennusvaiheessa ja useasti myös toiminnan käynnistyttyä. 

 • Eläimet & luonto

  Aino Areenalla kohtaavat ihminen ja luonto monella tapaa. Areenan yhteydessä toimi ympärivuotinen hevostalli ja ratsastuskoulu. Tapahtumien järjestelyissä kunnioitetaan hevosten työrauhaa ja päivärutiineja.

  Miten huolehdimme hevosten hyvinvoinnista ihmismäärien lisääntyessä?

  Tapahtumia suunnitellessa huomioidaan hevosten päivärytmi ja kulkureitit. Toiminta Areenalla tapahtuu rakennuksen toisella puolella ja hevostoiminta vastakkaisella puolella.
  Hevosten alueet rajataan ja merkitään tarkasti.

  Miten huolehdimme hevosten kotirauhasta keikkojen aikana?

  Hevosten hyvinvointi ja niiden turvallinen elinympäristö on meille ykkösasia. Hevosten talli äänieristettiin hyvin rakennusvaiheessa. Areenalla on tutkittu äänenvoimakkuus useaan kertaan jo ennen äänieristeiden laittoa ja äänen voimakkuus tallissa oli minimaalinen. Äänieristyksen tehokkuutta ja hevosia valvotaan suunnitelmallisesti tapahtumien aikana ja tarvittaessa toimenpiteitä lisätään.

  Ainossa on järjestetty aikaisemminkin isoja tapahtumia, joiden aikana hevoset ovat asuneet tallissa normaalisti.

 • Vastuullisuus

  Mitä kaikkea vastuullisuus tarkoittaa Aino Areenalla?

  Rakennusvaiheesta lähtien Areenalla kiinnitetään erityistä huomiota ekologisiin ja vastuullisiin valintoihin sekä turvallisuuteen.

  Ekologisuus

  • Puurakenne
  • Hiilinielu
  • Aurinkopaneelit
  • maalämpö
  • kierrätys
  • hankinnoissa kiinnitetään huomiota kotimaisuuteen & kestäviin valintoihin
  • paikalliset toimijat

  Tapahtumaturvallisuus

  • kosketusvapaat hanat
  • noudatetaan tarkasti viranomaisten ohjeita ja asetuksia
 • Tapahtumat ja palvelut areenalla

  Miten terveysturvallisuus on huomioitu Aino Areenalla?

  Turvallisuutesi on meille tärkeää. Noudatamme Suomen hallituksen, alueellisen koronaohjausryhmän sekä aluehallintoviraston antamia voimassa olevia ohjeita tapahtumien järjestämisestä.

  Tilojemme suunnittelussa on otettu huomioon terveysturvallisuus. Wc- tiloissamme on kosketusvapaat hanat ja henkilökuntamme huolehtii että tilojamme siivotaan tehostetusti. Käsidesiä on vapaasti tarjolla kaikissa tiloissamme. Pyrimme välttämään jonotusta ja olemme varanneet useita palvelupisteitä mm. anniskeluun. Henkilökuntamme neuvoo ja opastaa sinua paikan päällä.

  Saavuthan Aino Areenan tapahtumiin ainoastaan terveenä, muistat hyvän käsihygienian, huomioit toiset tapahtumavieraat noudattamalla tarvittaessa turvaväliohjeistusta ja muista yskiä hihaan/nenäliinaan

  Onko Aino Areenalla käytössä koronapassi?

  Tällä hetkellä koronapassi ei ole käytössä Areenan tapahtumissa.

  Mitä kaikkea Aino Areenalla tapahtuu?

  Aino Areena toimii arkisin kokoustilakäytössä. Areenan tiloista hyötyvät myös lähialueen koulut, päiväkodit ja oppilaitokset.

  Viikonloppuisin Areenalla järjestetään yritys- ja kulttuuritapahtumia.
  Kaikki Areenan tulevat tapahtumat löytyvät nettisivuiltamme tapahtumakalenterista.

  Mitä palveluita Areenalla tulee olemaan?

  Aino Areenalla palvelee päivittäin ravintola/kahvila Herkkupaja, jossa on tarjolla herkullisia kahvilatuotteita, lounasta paikallisesta lähiruuasta sekä runsas brunssi viikonloppuisin.

  Areenalla on useita aitio- ja kokoustiloja, joita on mahdollista vuokrata yrityksille, yhdistyksille ja yksityishenkilöille.

  Areenan yhteydessä toimiva ratsastuskeskus Aino palvelee päivittäin ratsastuskouluasiakkaita.

  Kuka Areenan keikat järjestää?

  Areenan keikat järjestetään yhteistyössä Warner Musicin kanssa.

  Onko keikat istuma- vai seisomapaikoilla?

  Keikat ovat seisomapaikoilla ellei erikseen ole mainittu istumapaikoista.

  Onko Areenalla narikkapalvelu?

  Narikkapalvelut löytyvät tapahtumien aikana heti pääsisäänkäynniltä. Narikan hinta on 3 euroa ja sen voi maksaa käteisellä tai kortilla.

  Mihin löytötavarat viedään & mistä ne löytyvät?

  Tapahtuma-aikana löytötavarat tulee toimittaa naulakkoon. Tapahtuman jälkeen löytötavarakyselyt osoitteeseen info@ainoareena.fi

 • Muuta

  Miten isot liikennemäärät saadaan sujumaan tontilla?

  Areenan liikennejärjestelyt suunnitellaan ammattilaisen kanssa ja kaikissa tapahtumissa on liikenteenohjaus. Suunnittelussa otetaan huomioon naapurit, tontilla asuvat hevoset sekä Areenan kävijät. Areenalla on satoja parkkipaikkoja mutta myös loistavat julkiset kulkuyhteydet.

  Miksi ei rakennettu pelkkää urheiluhallia vaan myös tapahtumatila?

  Areena rakennettiin alueen tarpeet huomioiden. Alueella ei ollut tämän kokoista tapahtumatilaa kulttuurisille kohtaamisille ja yritystapahtumille sekä messuille. 

  Miten hanke vaikuttaa Järvenpään kaupunkiin?

  Hankkeella on lukuisia positiivisia vaikutuksia Järvenpään kaupunkiin ja lähiympäristöön. Aino Areena elävöittää Ainolan aluetta ja tuo lisää kulttuuritarjontaa lähelle Järvenpään keskustaa.

  Areenalla on suora liiketoiminnallinen vaikutus Järvenpään kaupungille sekä myös välillinen vaikutus alueen yrityksille, kuten hotelleille, ravintoloille ja kuljetuspalveluille. Messujen, kulttuuritapahtumien ja urheilun avulla Areenalla vierailee lähes 200 000 henkilöä vuosittain, joka tuo kuuden miljoonan euron talousvaikutuksen alueelle.

  Miten hanke hyödyttää naapurustoa?

  Areenan avulla Lepolan ja Ainolan naapurustoon tulee lisää korkeatasoisia ja paljon kaivattuja kulttuuritapahtumia. Areena elävöittää Ainolan aluetta. Se saavuttaa tuhansia ihmisiä myös Järvenpään kaupungin ulkopuolelta ja sitä kautta myös auttaa kaupungin ja lähialueiden yrittäjiä.

  Mitä Areenalla tapahtuu arkisin?

  Arkisin Areena on kokous- ja yritystilaisuuksien käytössä.

Pysy pulssilla!

Tilaa uutiskirjeemme nyt!

Kuulet ensimmäisten joukossa mitä meillä tapahtuu ja varmistat, ettei sinua kiinnostavat tapahtumat mene sivu suun.

Emme spämmää sinua näännyksiin, vaan saat meiltä enintään yhden sähköpostin viikossa.