Parempaa huomista tapahtuma kerrallaan

Aino Areenan tavoitteena on olla Suomen turvallisin ja vastuullisin kohtaamispaikka.

Vastuullisuus, turvallisuus sekä terveysturvallisuus on huomioitu niin tilojen fyysisessä suunnittelussa, pintaratkaisuissa, kuin ihmisten kulussa ja logistiikassakin.

Tervetuloa rakentamaan parempaa huomista kanssamme!

Yhdenvertainen

Meille kaikki ovat tervetulleita.

Aino Areenan toiminnan ytimessä ovat ihmiset: sinä vieraana, urheilijat, artistit, kokoustajat, naapurin asukkaat ja viereisen ratsastustallin ratsastajat-kaikki. Tasavertaisuus ihmisten kesken on tärkeä arvomme emmekä hyväksy syrjintää. Tilamme ovat esteettömät ja helppokulkuiset. Olemme halunneet huomioida myös naapuruston asukkaat niin lähitaloissa kuin lähitallissakin rakentamalla tutkitusti erinomaisen äänieristyksen, jonka avulla äänitaso ei häiritse eläimiä eikä ihmisiä.

Kestävä

Kestäviä valintoja.

Aino Areena on puurakennuksena ympäristöteko. Puun käyttö alentaa rakentamisen hiilijalanjälkeä, kun tarkastellaan rakennuksen koko elinkaarta materiaalin valmistuksesta rakentamiseen, käyttöön ja kierrätykseen. Puusta rakennettu rakennus toimii hiilivarastona koko elinkaarensa ajan.

Aino Areenassa on käytetty puuta rakennusaineena poikkeuksellisen paljon. Rakennuksessa on liimapuurunko, välipohjarakenteet puuta ja ulkoseinäelementit ovat puuverhoiltuja puuelementtejä. Puun käyttöä lisäämällä on vähennetty betonin, teräksen ja peltirakenteiden käyttöä. Käyttämämme puu on kotimaista puuta. 

Puupinta sisätiloissa luo tilaan hyvää akustiikka. Puurakenteinen rakennus on pitkäaikainen hyvällä huollolla ja hoidolla. Aikanaan puurakennuksen materiaalit voidaan kierrättää. Rakennuksen eristyksessä käytettävät polyuretaanilevyt voidaan puolestaan varsin helposti käyttää uudelleen.

Ympäristöystävällinen

Nauti elämyksestä turvallisesti ja ympäristöä kuormittamatta.

Nauti konsertista, tapahtumasta ja kisasta huolettomasti, ympäristöä turhaan kuormittamatta. Me huolehdimme, että kokemuksesi on ekologinen, turvallinen ja jokaisella meillä on hyvä olla.

Meillä nautit tapahtumasta ilmastoystävällisesti ekologisessa tapahtumatilassa.

Ruokailusta huolehtii paikallinen pienyrittäjä, joka tarjoilee sinulle alueen parhaita herkkuja myös kasvis- ja vegaanivaihtoehtoina.

Meille pääset helposti julkisilla liikennevälineillä: Ainolan asema on lyhyen kävelymatkan päässä.

Hiilineutraali

Rakennamme yhdessä hiilineutraalia tulevaisuutta.

Uuden Aino Areenan rakentaminen on tehty ekologisesti ja rakentamisen ilmastovaikutuksia tarkastellen. Areenarakennus on puurakenteinen.

Kaikki energiamme on uusiutuvaa: käytämme 100% uusiutuvaa sähköenergiaa ja aurinkovoimaa Areenan katolla. Maalämpö on päälämmönlähteemme ja tukilämpönä käytettävä kaukolämpö on sekin uusiutuvaa.

Kompensoimme vuoden 2023 hiilijalanjälkemme. Meillä on sertifikaatti hiilijalanjäljen kompensoinnista, ja kompensaatiometsämme sijaitsee Kuusamossa.

Pysy pulssilla!

Tilaa uutiskirjeemme nyt!

Kuulet ensimmäisten joukossa mitä meillä tapahtuu ja varmistat, ettei sinua kiinnostavat tapahtumat mene sivu suun.

Emme spämmää sinua näännyksiin, vaan saat meiltä enintään yhden sähköpostin viikossa.